Samen verslaan we de bookmakers!

Bankroll management met het Unit-systeem

Bankroll management is iets waar iedereen die geregeld weddenschappen wil plaatsen mee te maken krijgt. Wat is het bedrag wat je inzet op een wedstrijd? Ook al zou je de beste sportsbetter ter wereld zijn: iedereen krijgt wel eens te maken met een slechte run. Goed bankroll management voorkomt dan dat je geen geld meer hebt om te wedden.

Als je een beetje rond gaat kijken op het internet, dan wordt er over het algemeen gesproken over een maximale inzet van 1 à 2% van je bankroll. Maar hoe maak je onderscheid tussen het betten op een zekerheidje (Barca wint thuis van Levante voor 1,23) of een lastige bet (De Spurs winnen uit bij Dortmund voor 6,50)? Kortom: hoe vang je variantie zo goed mogelijk op?

Het Unit-systeem
Om te voorkomen dat je op verschillende soorten weddenschappen steeds anders inzet maken veel sportsbetters gebruik van het unit-systeem. Je bepaalt op voorhand in welke verhouding je bepaalde weddenschappen wil plaatsen zodat je daar voortaan niet meer over na hoeft te denken en eenvoudig je weddenschappen kan plaatsen.

Eerst bepaal jezelf de waarde van een unit en dat is heel persoonlijk: heb je 100 euro en moet je het daar een tijd meedoen dan ga je voorzichtiger te werk dan als je 250 euro hebt en als het fout gaat stort je bij. Om het makkelijk te houden zetten wij de waarde van 1 Unit op 1 procent van je roll. Bij een roll van €250 euro is een unit dan €2,50 om mee te starten. 

Maak voor jezelf een lijstje in welke verhouding je gaat betten. Hier een voorbeeld:

Weddenschap op grote favoriet <1,75 2 units
Weddenschap op favoriet 1 unit
Weddenschap op underdog 1 unit
Weddenschap op grote underdog 0,5 units
Weddenschap op BTTS / UO goals *) 0,5 units
Weddenschap op goalscorers 0,25 units
Fun weddenschappen 0,25 units
Combinatie weddenschappen 0,5 units
Overige weddenschappen<2,00 1 unit
Overige weddenschappen 2,00 of meer 0,75 units
Weddenschap op correcte score 0,25 units

*) BTTS: Beide teams scoren ja/nee. BTTS staat voor 'both teams to score' UO goals: Meer of minder dan (bijvoorbeeld) 2,5 goals. UO staat voor 'under-over'. 

Voordat je de weddenschappen gaat plaatsen kijk je wat op dat moment jouw unit-waarde is en je kan aan de slag. Je zorgt dan dat je altijd de juiste verhoudingen hebt tussen je weddenschappen.