Samen verslaan we de bookmakers!

Wedden op over/under aantal goals: waar moet je op letten?

De goal-bets komen ook vaak in onze voorbeschouwingen voor. Vallen er in een wedstrijd meer of minder dan 2,5 goals? Waar moet je op letten om succesvol deze weddenschappen af te kunnen sluiten?

Historie

In onze voorbeschouwingen zal je vaak matchfacts aantreffen die bij deze bets houvast kunnen geven. Een paar (fictieve) voorbeelden:
 

  • In 7 van de laatste 9 duels van Zulte-Waregem werd meer dan 2,5 keer gescoord;
  • KV Mechelen haalde in 15 uitwedstrijden 14 punten, doelsaldo 8-19;
  • Club Brugge hield in 9 van zijn laatste 12 wedstrijden de nul.


Wedstrijden van Zulte-Waregem staan dus garant voor veel goals, KV Mechelen lukt het maar niet om in uitwedstrijden te scoren en de Brugge defensie is in eigen stadion moeilijk te passeren. Combineer deze matchfacts van de partijen en als je ziet dat KV Mechelen tegen een ploeg moet die in thuiswedstrijden niet veel scoort: ga voor de ‘under’. Bekijk dan ook altijd de uit- en thuisranglijst.

Ga niet op gevoel af
‘Bayern scoort altijd veel’ zijn opmerkingen die je in de kroeg moet laten. Tussen eind februari en eind april 2016 speelde Bayern 6 uitwedstrijden waarvan 4 onder de 2,5 goals. Tussen begin december en eind april speelde de Duitse record kampioen 14 uitwedstrijden: slechts in 3 gevallen scoorde het 3 goals. Ken je matchfacts, handel er naar en doe het niet op gevoel.

Defensieve wijzigingen
Is Proto geblesseerd? Is Meunier geschorst? Hoe zit het met de backs? Personele wijzigingen achterin kan zo maar een goal schelen.

Gemiddelden tellen niet
Ga nooit uit van het gemiddeld aantal goals in bijvoorbeeld de laatste 10 wedstrijden. Een grote uitslag kan het beeld totaal vertekenen. Gemiddeld 3 goals zegt dan helemaal niets.

Belangen van de ploegen
Heeft een ploeg nog punten nodig om zich veilig te spelen voor degradatie? Is 1 punt genoeg om de play-offs 1 veilig te stellen? Hebben beide ploegen een dergelijk belang? Dat is misschien wel belangrijker dan de matchfacts. Of staat er voor beide aanvallend ingestelde ploegen niets meer op het spel en gaan ze het publiek vermaken?

Europees voetbal / Bekerduels
Let op: in bekerwedstrijden telt alleen het resultaat en dan kan een gelijkspel genoeg zijn. Een ploeg die aan een punt genoeg heeft en 1-0 voor komt zal zeer waarschijnlijk de boel achterin dicht spijkeren en niet op jacht gaan naar de tweede.

Verlenging mogelijk?
Als een wedstrijd eventueel verlengd kan worden dan zal men minder hard jagen op een treffer dan wanneer het na 90 minuten beslist is. Ze hebben immers nog een half uur voor de boeg.