Samen verslaan we de bookmakers!

Wedden op statistieken! Wat zijn de meest voorkomende manieren en hoe is het winstgevend?

De ene better zet enkel in op wat hij denkt en gevoel. De ander zweert bij statistieken en ook in die groep is onderscheid te maken tussen de fanatiekelingen die alle statistieken en berekeningen erbij pakken en de betters die slechts een korte blik werpen. Wij zochten naar een mooie middenweg en lichten dit toe in dit artikel!

Welke spelvarianten worden het meeste gebruikt?

De spelvarianten die het meest worden gebruikt, op het gebied van statistieken, zijn er heel duidelijk uit te vissen. Het gaat dan om de volgende varianten:

  • Corners
  • Kaarten
  • Over/under 2,5
  • Both teams to score


In dit artikel lichten we elke variant toe, geven we aan welke statistieken belangrijk zijn en waar je allemaal rekening mee moet houden. Zodat jij je weddenschappen optimaal kan onderbouwen!

Corners

Inzetten op corners is een heerlijke variant op het inzetten op een overwinning. Hiermee win je namelijk ook wanneer jouw ploeg wel gewoon overwicht heeft, maar niet weet te winnen. Daarnaast zijn er bepaalde underdogs die wel veel corners pakken. Het belangrijkste hier blijft natuurlijk dat er statistieken zijn die het onderbouwen.

Op deze site kunnen we heel overzichtelijk zien hoeveel corners de teams in de competitie gemiddeld krijgen. Deze bron maakt zelfs onderscheid tussen uit en thuis en dat maakt de informatie erg accuraat! Daarnaast kan je via de standaard apps als flashscore nog even kijken hoe de verhouding in corners is wanneer deze teams tegen elkaar spelen.

Kaarten

Een andere interessante variant is het inzetten op kaarten. Ook hier ontwijk je namelijk de mogelijkheid dat jouw favoriet niet wint en soms is het gewoon lastig een winnaar te voorspellen. Bij het wedden op kaarten moet met een aantal zaken rekening worden gehouden.

  • De scheidsrechter
  • Uit/thuis
  • De belangen
  • Gemiddeld aantal kaarten per team


De scheidsrechter is altijd makkelijk te achterhalen en via websites als soccerway zijn voor de meeste scheidsrechters ook de statistieken te vinden over het aantal kaarten dat zij geven! Hierin wordt vaak zelfs onderscheid gemaakt tussen competities en seizoenen!

Uiteraard moet er rekening mee worden gehouden of een ploeg uit of thuis speelt, want het is bewezen dat dit op meerdere weddenschappen invloed heeft. Daarnaast is het belangrijk te weten hoeveel kaarten de teams gemiddeld pakken. Dat kan weer heel makkelijk op deze website! Naast de corners zoals net, geeft de site ook het gemiddeld aantal kaarten uit en zet dit af tegenover het uit of thuisvoordeel. Kijken hoe het zit met kaarten in onderlinge wedstrijden? Deze website geeft van de laatste zes onderlinge wedstrijden aan hoeveel kaarten er gevallen en ook hier is onderscheid te maken tussen uit en thuiswedstrijden!

En een heel belangrijk punt, dat moeilijk in cijfers uit te drukken is, dat is het belang. Gaat het om een finale, een wedstrijd voor promotie/degradatie of staat er juist niets meer op het spel. Dit heeft logischerwijs ook invloed! Kijken we namelijk naar de laatste vijf Champions League finales, dan zien we dat daar al 32 (!) kaarten vielen.

Over/under 2.5 en both teams to score

Misschien wel de meeste gebruikte én meest bekende variant is het spelen op doelpunten. Hierbij wordt vooral gebruik gemaakt van de over/under 2.5 en de both teams to score. Zet je op over 2.5, dan verwacht je drie doelpunten of meer in de wedstrijd, under 2.5 verwacht je minder dan drie doelpunten. De andere variant betekent dat beide teams zullen scoren in de wedstrijd.

Deze statistieken zijn het meest eenvoudig te vinden. In iedere score app, kun je namelijk de laatste wedstrijden van een team zien. Hieruit kan je herleiden of zij de laatste weken veel scoren en/of tegen krijgen en ook zien hoe dit thuis en uit is. Daarnaast kan je op de website van flashscore ook overzichtelijk zien hoe vaak een ploeg meer dan 2.5 doelpunten per wedstrijd ziet.

Ook hier speelt het belang weer een rol! In sommige wedstrijden hebben teams namelijk voldoende aan een gelijkspel en spelen ze terughoudend, met weinig doelpunten tot gevolg. Een finale, waarin het alles of niets is, zal logischerwijs meer doelpunten zien. Ook dat zien we terug in bijvoorbeeld Champions League wedstrijden. In vijf van de laatste acht Champions League-finales vielen er meer dan 2,5 doelpunten en in alle laatste acht finales scoorden beide teams!