Artikelen

Zoeken..

DAILY DOUBLE #278 | Torenhoge favorieten hoeven slechts één helft te winnen!

Oók op Super Sunday gaan we verdubbelen. In Frankrijk en Duitsland hebben we 2 pareltjes gevonden. In de Ligue 1 en de Bundesliga hebben we de volgende duels onder de loep genomen: Lorient - Angers & VfL Wolfsburg - Bayern München. Wil je de Daily Double meespelen?! Klik dan hier!

We trappen de 278ste editie van deze rubriek af in Frankrijk. In de Ligue 1 staat de ontmoeting tussen Lorient en Angers op het programma. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk niet het eerste duel zijn die jullie verwacht hadden in de Daily Double, maar zo’n reeks hebben wij zelden eerder voorbij zien komen. Angers is namelijk bezig aan een dramatisch seizoen. De bezoekers verloren namelijk maar liefst 17 van de 21 competitiewedstrijden. Vooral in de laatste maanden bakt de hekkensluiter van de Ligue 1 er geen pepernoot van, zo gingen de laatste 13(!) duels in de competitie allemaal verloren.

Vanmiddag hoeft Lorient niet eens de wedstrijd te winnen, maar het winnen van slechts één helft is voor de Daily Double al voldoende. De thuisploeg is bezig aan een uitstekend seizoen en zijn de trotse nummer 7 van Frankrijk. Het verschil tussen Lorient en Angers op de ranglijst is maar liefst 27 punten in het voordeel van het team van Regis Le Bris. In de laatste 2 thuiswedstrijden wist Lorient 4 punten te verzamelen. Stade Rennes werd met 2-1 verslagen, terwijl AS Monaco knap op een 2-2 gelijkspel werd gehouden. In de laatste 2 competitiewedstrijden wist Lorient minimaal één helft te winnen. Wij gaan voor de hattrick!

De tweede wedstrijd van de Daily Double speelt zich af in Duitsland. In de Bundesliga gaat Bayern München op bezoek bij VfL Wolfsburg. De koploper van Duitsland heeft een uitstekende generale repetitie achter de rug, zo werd 1. FSV Mainz 05 in de achtste finale van de DFB Pokal met 0-4 verslagen. In deze wedstrijd wist zowel João Cancelo als Daley Blind hun debuut te maken. De Portugees speelde een uitstekend duel en was bij de openingstreffer van Eric Maxim Choupo-Moting de aangever.

Wij verwachten dat Bayern München vanmiddag in de Volkswagen Arena ten minste één helft gaat winnen. De regerend landskampioen wist in de laatste 17 duels minimaal één helft te winnen. Met Wolfsburg treft de ploeg van Julian Nagelsmann de nummer 7 van de Bundesliga. De thuisploeg verkeert echter in een mindere vorm, zo gingen de laatste 2 wedstrijden verloren. Zowel Werder Bremen als 1. FC Union Berlin wist met 2-1 te winnen van Wolfsburg. In de laatste 17 ontmoetingen met de ploeg van Niko Kovač wist Bayern München ten minste één helft te winnen.

Geschreven door: NielsDO