Clubs

Artikelen

Zoeken..

DAILY DOUBLE #616 | Verdubbelen in Turkije en Portugal!

Het is weer tijd voor de Daily Double van vandaag waarin we voor twee mooie wedstrijden gaan in de misschien wat minder aansprekende competities. Toch kunnen we niet anders dan stellen dat deze wedstrijden wel de moeite waard zijn. Het is weliswaar een hele kleine verdubbelaar maar dat maakt hem niet minder mooi.

Speel mee

Caykur Rizespor hoopt hun derde overwinning in vier wedstrijden te boeken wanneer ze Besiktas dinsdagavond verwelkomen in het Caykur Didi Stadyumu. Aan de andere kant hoopt het uitteam hun vormdip te stoppen, nadat ze drie van hun laatste vier competitiewedstrijden hebben verloren, waaronder een teleurstellende 3-1 nederlaag tegen Kasimpasa. Als gevolg hiervan zijn de Black Eagles gezakt naar de zesde plaats in de Turkse Super Lig, zij het slechts op doelsaldo buiten de laatste Europese plek.  Rizespor daarentegen is in goede vorm met vier overwinningen in hun laatste vijf uitwedstrijden. Ze keerden onmiddellijk terug naar de overwinningsweg met een 2-0 overwinning op Hatayspor op zaterdag. Momenteel staan ze op de vijfde plaats in de competitie, met evenveel punten als de aanstaande tegenstander.

Je zou misschien denken dat het een lastige strijd wordt, maar Fernando Santos is benoemd tot de nieuwe trainer van Besiktas, waarbij de voormalige bondscoach van Portugal zijn ervaring meebrengt naar Istanbul. De 69-jarige coach, bekend van zijn leiding bij het winnen van de Europese titel in 2016 en de Nations League in 2019, werd aangesteld na overleg met Giovanni van Bronckhorst, die interesse had maar NAC Breda gooide roet in het eten door Jean-Paul van Gastel aan zijn contract te houden. Toch denken we dat een nieuwe trainer wonderen zou kunnen doen.

Portugal is de huidige nummer 3 van de competitie en het lijkt er dan ook niet op dat de club dit seizoen grote kans maakt op het kampioenschap. Op scorend gebied stelt de ploeg simpelweg teveel teleur. Toch is dan het bekertoernooi - waarin FC Porto zich nu al in een gevorderd stadium bevindt - een mooie kans om sowieso wat van dit seizoen te maken. In 8 van de laatste 12 wedstrijden wist de club minstens één helft te winnen. Wij verwachten dat FC Porto nu vol voor het bekertoernooi wil gaan en zien heil in het winnen van één helft. Zeker met de Braziliaanse middenvelder Pepê, niet te verwarren met de slager achterin, in bloedvorm hebben we weer hoge verwachtingen van de bezoekers. Wij zien dan ook De Draken minimaal een helft winnen op bezoek bij Estoril.