Artikelen

Zoeken..

HUMPHRIES-PIETRECZKO | De titelfavoriet tegen het opkomende talent!

Wat begon hij ongelofelijk sterk; Raymond van Barneveld wist aardig door te gooien in zijn vorige partij en daarmee overtrof hij alle verwachtingen. Zo’n enorm goed jaar maakt Raymond van Barneveld dan ook niet door, maar wellicht is dit de grote ommekeer!

De Grand Slam of Darts in Wolverhampton, afgelopen november, zag de opkomst van de Engelse darter Luke Humphries als de terechte kampioen. In een spannende finale versloeg hij zijn landgenoot Rob Cross met een duidelijke 16-8 overwinning. Eerder had Humphries al succes geboekt bij de World Grand Prix. Met een sterke start in de finale, gevolgd door het overnemen van het initiatief na een gelijkspel, liet Humphries zien waarom hij de titel verdiende.

Vervolgens bleef hij laten zien dat hij een enorm stabiele speler is. In aanloop naar dit WK schitterde Humphries door de Players Championship Finals te winnen na een opmerkelijke wederopstanding van een 9-5 achterstand tegen Michael van Gerwen. Ondanks de indrukwekkende 9-darter van Van Gerwen in de openingsfase, slaagde Humphries erin om het tij te keren. Hoewel Van Gerwen aanvankelijk de leiding nam en moeilijk te breken was in zijn eigen legs, slaagde Humphries erin om in de laatste sessie terug te komen, brak hij Van Gerwen en verzekerde hij zich uiteindelijk van de overwinning. Dit gebeurde nadat Van Gerwen acht cruciale pijlen miste, waardoor Humphries het toernooi in zijn voordeel besliste.

Op de derde avond in Alexandra Palace, Londen, stond hij tegenover Lee Evans. Humphries startte erg goed door Evans in de eerste set te breken en nam een voorsprong. Ondanks dat Evans in de tweede set wat terugdeed, hield Humphries de controle en verzekerde hij zich van de overwinning met een belangrijke 70-finish. Hoewel zijn prestatie niet briljant was, wist Humphries stand te houden. Nu moet hij het dus opnemen tegen Ricardo Pietreczko!

Ricardo Pietreczko herstelde na zijn Grand Slam of Darts-verlies en voorkwam herhaling van zetten in zijn debuut tegen Mikuru Suzuki. Met een indrukwekkende 116-finish in de eerste set nam hij snel een 1-0 voorsprong. Pietreczko keerde de stand om in set twee en verzekerde zich van de overwinning met legs in 16 en 13 pijlen. Hij ging door en mocht daarna een ronde tegen Callan Rydz afwerken.

Ricardo Pietreczko voegde een extra dimensie toe aan het Duitse dartsfeest in Alexandra Palace door Callan Rydz met 3-2 te verslaan, waarmee hij als de vierde Duitser de laatste 32 van het WK Darts bereikte. In alle aspecten overtrof Pietreczko Rydz, met enorme verschillen in scores en finishpercentages. Ondanks dat Rydz een sterke tweede set gooide, trok Pietreczko de wedstrijd naar zich toe met overtuigende prestaties, inclusief een beslissende 112 finish. De sleutelmomenten kwamen in de laatste set, waar Pietreczko met een 15-darter de overwinning veiligstelde.