Clubs

Artikelen

Zoeken..

ODD VAN DE DAG #691 | Deze schietgrage spits vindt weer het doel!

Italië behaalde afgelopen week al een 2-1 overwinning op Venezuela in een oefeninterland in Fort Lauderdale, Verenigde Staten. Mateo Retegui was de held van de wedstrijd met twee doelpunten voor Italië, terwijl Darwin Machís een tegendoelpunt scoorde voor Venezuela. Vandaag richten we ons dan ook wederom op Retegui.

Logo ItalyItaly
lwwdw
24 mrt. 202421:00
previewvs
Logo EcuadorEcuador
lwwll

In het begin kreeg Venezuela een strafschopkans nadat Alessandro Buongiorno een overtreding beging op Salomón Rondón, maar Gianluigi Donnarumma stopte de penalty. Italië nam de leiding in de 40e minuut met een doelpunt van Retegui na een fout in de uittrap van de Venezolaanse doelman. Venezuela trok de stand gelijk met een doelpunt van Machís na een slordige pass van Giacomo Bonaventura. Tien minuten voor het einde zorgde Retegui opnieuw voor een Italiaanse voorsprong met een doelpunt uit de draai, waarmee Italië de overwinning veiligstelde. Vandaag staat Italië opnieuw voor een oefenwedstrijd tegen Ecuador, opnieuw in de Verenigde Staten.

Vooral Mateo Retegui zal gewerkt hebben aan zijn status nu Ciro Immobile er niet bij was. Retegui scoorde dus weer twee doelpunten, waar hij inmiddels dus 4 doelpunten wist te scoren in zijn laatste 4 basisplaatsen. De spits scoorde in de kwalificatiereeks namelijk ook al tegen Engeland en Malta. Zeker tegen een ploeg met de statuur van Ecuador lijken er buitenshuis nog meer mogelijkheden te liggen voor treffers. Sinds de laatste interlandperiode scoorde hij namelijk ook in clubverband tegen Napoli, Roma, Salernitana, Lecce en Udinese. De quoteringen verschillen verschrikkelijk erg per bookmaker en daarom zochten we naar de hoogste, wat uit kwam op een notering van 2.