Clubs

Artikelen

Zoeken..

TENNIS VALUE | Ook vandaag een eenvoudige partij voor Carlos Alcaraz!?

We zijn inmiddels bij de derde ronde van de US Open beland en vandaag speelt één van de favorieten, Carlos Alcaraz, om 18:00 uur een wedstrijd tegen Dan Evans. De Brit schakelde onze Botic van de Zandschulp uit in de vorige ronde, maar kan hij ook zorgen voor een stunt tegen de nummer één van de wereld? Wij hebben de value in ieder geval gespot bij deze wedstrijd. Wil jij die ook meepakken? Lees dan snel verder!

Carlos Alcaraz, uiteraard de man van dit moment in het herentennis, laat ook op de US Open weer haarfijn tennis zien. Echt moeilik heeft hij het nog niet gehad, want in de eerste ronde moest zijn tegenstander, Dominik Koepfer, na een set achterstand opgeven wegens een blessure. In de ronde erna trof hij de Zuid-Afrikaan Loyd Harris. Met 6-3 6-1 7-6 werd hij eenvoudig aan de kant gezet door de 20-jarige Spanjaard.

Ook Dan Evans heeft zonder al te veel problemen de derde ronde kunnen bereiken. Met Daniel Elahi Galan had hij in de eerste ronde totaal geen moeite. Botic van de Zandschulp kon het in het begin nog spannend maken door de eerste set van Evans te pakken, maar daarna moest hij toch snel zijn meerdere erkennen. Eindstand: 1-6 6-1 6-3 6-3.

H2H

article image

Het wordt voor Alcaraz en Evans de derde keer dat ze elkaar tegenkomen. Beide keren wist Alcaraz in straight sets betrekkelijk eenvoudig te winnen. Op het gravel in Barcelona werd het dit jaar 6-2 6-2 voor Alcaraz en in 2021 zagen de twee elkaar op het hardcourt in Wenen. Alcaraz won toen 6-4 6-3.

Verwachtingen & Tips

Als Alcaraz zijn niveau van afgelopen weken van het begin weet te halen dan zien wij weinig kansen voor Evans. Alcaraz heeft eigenlijk nog geen enkele keer moeite gehad met de Brit en ook vandaag zien wij een eenvoudige overwinning in het verschiet. Met deze weddenschap moet de Spanjaard in drie sets winnen, zonder een lange set (7-5 of 7-6) te hebben.

Geschreven door: MauritsDO