Clubs

Artikelen

Zoeken..

VALUE | Rodri dicteert het middenveld bij Manchester City!

Straks om 13:30 uur staat er een heerlijk affiche op het programma: Manchester City tegen Liverpool. Kan Liverpool de koppositie van de ploeg van Pep Guardiola overnemen? Wij hebben in ieder geval lekkere value gevonden, zodat jij nog beter van deze topwedstrijd kan genieten!

De man die vandaag centraal staat in dit artikel is Rodri van Manchester City. De Spaanse middenvelder is de regisseur van het middenveld van The Citizens. Als verdedigende middenvelder haalt hij de bal vaak op bij de verdediging om hem (al dan niet via zijn collega's op het middenveld) naar de aanval te brengen). Als we de statistieken van Rodri goed bekijken dan valt één ding gelijk op: de Spanjaard passt enorm veel. Hijkomt in de Premier League namelijk tot 99.9 passes per wedstrijd gemiddeld.

Met een gemiddelde van 99.9 passes per wedstrijd gemiddeld en het feit dat hij de line van 88 in elf van zijn dertien gespeelde wedstrijden dit seizoen behaalde, verbaast ons deze odd. Enkel in de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest (78 passes en bij rust gewisseld) en in de afgelopen uitwedstrijd bij Chelsea (75 passes) haalde hij dit niet. De verwachting is dat City zeker in eigen huis wil domineren en daardoor veel balbezit zal hebben, wat weer zal leiden tot meer passes van de Spaanse middenvelder.

Vorig seizoen speelde Manchester City bovendien vier keer tegen Liverpool en in drie van die vier wedstrijden behaalde Rodri deze line ruim:

• Manchester City - Liverpool 4-1 (competitie) --> 97 passes (gewisseld na 83 minuten)
  • Manchester City - Liverpool 3-2 (EFL Cup) --> 104 passes
  • Liverpool - Manchester City 1-0 (competitie) --> 92 passes
  • Liverpool - Manchester City 3-1 (community shield) --> 74 passes

Kortom, de line van 87.5 passes voor Rodri ligt in onze ogen vrij laag en is daarmee een interessante weddenschap om te spelen. Wil je meer lezen over deze wedstrijd? Klik dan hier voor onze voorbeschouwing!

Geschreven door: MauritsDO